7ο Φεστιβάλ Αφήγησης

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» διοργάνωσε για 7η χρονιά το Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα, την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Το Φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς», έναν χώρο για το παραμύθι και την αφήγηση, στις 8, 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 και έχει θέμα:

«Από τη γραφή στο λόγο: το δεύτερο βήμα».

Μας περίμενε μια ξεχωριστή συνάντηση συγγραφέων, αφηγητών και κοινού, ένα πειραματικό φεστιβάλ που στόχο είχε ν’ «ανταμώσουν» αφήγηση και λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία και λογοτεχνία ενηλίκων, γραπτός και προφορικός λόγος.

Το 7ο Φεστιβάλ αφήγησης, φιλοξένησε συγγραφείς βιβλίων για παιδιά, συγγραφείς λογοτεχνίας για ενήλικες, πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, που είχαν μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους ή τυπωμένη σ' ένα βιβλίο και ήθελαν να την μοιραστούν με το κοινό, μικρούς και μεγάλους.

Οι συγγραφείς εμπιστεύτηκαν τις ιστορίες τους στους έμπειρους αφηγητές και αυτοί με τη σειρά τους τις ελευθέρωσαν από το χαρτί και θα τις παραδώσουν στην προφορικότητα.

Πέρα από τις αφηγήσεις, στη διάρκεια του τετραημέρου πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια δημιουργικής γραφής από τον Κωστή Γκιμοσούλη και την Αργυρώ Πιπίνη, παρουσίαση του βιβλίου «Με τα μάτια της καρδιάς» της Μαρίας Ζουράρη και εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με τη συγγραφέα και εικονογράφο Δήμητρα Ψυχογιού. Στο τέλος κάθε εκδήλωσης οι συγγραφείς και οι αφηγητές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν όσα είδαν και άκουσαν, να ανταλλάξουν απόψεις για την αφήγηση και τη λογοτεχνία και να συζητήσουν με το κοινό.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ ήταν της Εύης Γεροκώστα.
Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο Γιώργος Ευγενικός.

Συμμετείχαν οι:

Συγγραφείς:
Κωστής Γκιμοσούλης, Έλενα Γλωσσιώτη, Μαρία Ζουράρη, Αγγελική Θάνου, Ευδοκία Κακατσάκη-Σκορδαλά, Ελένη Κατσαμά, Αλκιβιάδης Κούσης, Δώρα Λοΐζου, Φίλιππος Μανδηλαράς, Λυδία Μουτάφη, Εύη Πίνη, Εύα Πετροπούλου-Λιανού, Αργυρώ Πιπίνη, Παναγιώτα Πλησή, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Ελισάβετ Τάρη, Βασίλης Τερζόπουλος, Δήμητρα Χαραλάμπους, Πάνος Χριστοδούλου.

Συγγραφείς (πρωτοεμφανιζόμενοι)
Αγγελή Γεωργία, Γιώτη Νάντια, Κατσιμπίρη Ανεζούλα, Κοκκίνου Βιργινία, Κοιλιάρης Μπάμπης, Μπελεβώνη Καλιρρόη, Χατζηθεολόγου Μαρίνα.

Εικονογράφος- συγγραφέας: Δήμητρα Ψυχογυιού

Αφηγητές:
Αγγελική Αγαλιανού, Παναγιώτης Αμανατίδης, Σμαράγδα Αποστολάτου, Μαρία Βραχιονίδου, Αμάντα Γεραρχάκη, Ευη Γεροκώστα, Ηλίας Γιαννικόπουλος, Αγγελική Γκόγκου, Βαγγέλης Γονιδάκης, Γιώργος Ευγενικός, Κάτια Καντούρη, Καλλιόπη Λιαδή, Δημήτρης Μάλλης, Βούλα Μανουσαρίδου, Καλλιρρόη Μουλά, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Βιολέτα Σολιδάκη, Ελεάννα Χατζάκη.

Μουσικοί:
Δημήτρης Μάλλης, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Θωμάς Ζήσης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς
8 – 10 Νοεμβρίου 2018 ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ 


Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών. Ώρα έναρξης: 21:00. 

«Veggie story»
Μόλις τελείωνε τη δουλειά του ο κυρ Ηλίας γύριζε στο σπίτι. Τότε άρχιζαν όλες οι δραστηριότητες στην Λαχανούπολη. Τα λάχανα μεταμορφώνονταν σε τεράστια πολυτελή παλάτια, τα κουνουπίδια γίνονταν εκκλησίες και μουσεία, τα μπρόκολα πολυκατοικίες και σπίτια. Τα σπανάκια γίνονταν πλούσια δάση και τα αντίδια καταπράσινα δέντρα που πάνω τους έπαιζαν πασχαλίτσες και χρυσομάμουνα.
Συγγραφή – Αφήγηση: Μπάμπης Κοιλιάρης.

«Το καινούργιο δέρμα»
Ένα κορίτσι σε μια φωτογραφία αλλάζει απροσδόκητα δέρμα. Ποιος είπε πως οι αλλαγές έρχονται χωρίς πόνο; Ποιος είπε πως ο πόνος δεν κρύβει μέσα του την αγάπη;
Συγγραφή – Αφήγηση: Καλλιρρόη Μπελεβώνη. 

«Το σπίτι του Αίολου» 
Την εποχή των μεγάλων ιστιοφόρων ένας σπουδαίος Έλληνας Γαλαξιδιώτης ναυπηγός πραγματοποιεί ένα όνειρο ζωής. Το σκαρί που θα χτίσει θα πλέει για χρόνια στις θάλασσες. Χαρές, φόβοι, ελπίδες, προκαταλήψεις και περιπέτειες σε μια εποχή που, ενώ βρίσκεται στο απόγειό της, μια νέα διαφαίνεται στον μακρινό ορίζοντα. Ώσπου…
Συγγραφή – Αφήγηση: Νάντια Γιώτη. 


   «Ο γκιώνης κι εγώ» 
Ένα παιδί γνωρίζεται με ένα πουλί. Ένα πουλί από έναν άλλο κόσμο ή ένα πλάσμα με φτερά. Μια ένωση η οποία χρειάζεται μια μόνο στιγμή για να πάρει μια θέση στην αιωνιότητα. Εγώ, ο άλλος και ο άπλετος χώρος στο μεταξύ. Αυτός που σε μαθαίνει και αυτός που σ’ αφήνει. Η πιο αληθινή μορφή αγάπης.
 Συγγραφή – Αφήγηση: Μαρίνα Χατζηθεολόγου (Κύπρος).
 «Φαρίντ»
Ο Φαρίντ, γόνος πλούσιας οικογένειας στην Βεγγάζη, έχει άσβεστη δίψα για γνώση. Πείθει τον πατέρα του να πάει στο ιερατείο της Αιγύπτου για να συμπληρώσει τις γνώσεις του. Εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι επτά ετών, μαθαίνει νέες τέχνες, μιλάει με σοφούς και αποκτά πολλές γνώσεις. Φεύγει με δώρα πολύτιμα, ανάμεσά τους κι ένα ξεχωριστό, προσωπικό δώρο.
Συγγραφή – Αφήγηση: Γεωργία Αγγελή.
«Η αγγελία» 
Ένας οικογενειάρχης αναζητά στέγη με φόντο την Ελλάδα της οικονομικής, προσφυγικής και κυρίως κοινωνικής και ηθικής κρίσης. Μια αγγελία τον φέρνει στην παλιά του γειτονιά όπου τον περιμένει μια έκπληξη.
Συγγραφή: Ανεζούλα Κατσιμπίρη.
Αφήγηση: Καλλιόπη Λιαδή. 
«Ρόζα Ροζαλία» 
Ζούσε, λέει, κάποτε, μια γυναίκα με μάγουλα κόκκινα και καρδιά γεμάτη ιστορίες. Γι’ αυτό την αγαπούσαν μα και γι αυτό δεν την ήθελαν πια. Και τότε... άνοιξε ένα κουτί σοκολατάκια.
Συγγραφή: Βιργινία Κοκκίνου. 
 Αφήγηση: Κάτια Καντούρη.
Διάλειμμα 10’

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Για ενήλικες και εφήβους. 
Οι συγγραφείς και οι αφηγητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν όσα είδαν και άκουσαν, ν’ ανταλλάξουν απόψεις για την αφήγηση και τη λογοτεχνία και να συζητήσουν με το κοινό.

-----------------------------
Στο πριν και το μετά της πρώτης μέρας του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας. Όμορφες στιγμές με ευχάριστες συζητήσεις για τα παραμύθια και την αφήγηση.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 


ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ 
Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών. Ώρα έναρξης: 21:00. 

«Οι περιπέτειες ενός μουσικού»
Ένας μουσικός ταξιδεύει σε ουρανό και θάλασσα για χάρη της κόρης της βασίλισσας με σύντροφο και βοηθό τη λύρα του τη μαγική, φτιαγμένη από πολύτιμο καβούκι χελώνας. Μα εκείνη του ζητά να κόψει τις χορδές της και τότε... κάτι παράξενο και θαυμαστό συμβαίνει.
Συγγραφή: Δήμητρα Χαραλάμπους. (Κύπρος).
Αφήγηση - Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου.
«Ο κλεφτοπαραμυθάς δράκος»
Ένας δράκος που βασανίζεται από αϋπνίες εκνευρίζεται αφάνταστα από τα γέλια και τις φωνές των παιδιών. Για να τα τιμωρήσει, τους κλέβει τα παραμύθια και σκορπίζει παντού τη θλίψη και την απελπισία. Άραγε θα νικήσει ο κλεφτοπαραμυθάς δράκος για πάντα ή μήπως το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ;
Συγγραφή: Ελισάβετ Τάρη.
Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου. 

«Το αγόρι που αγαπούσε το ουράνιο τόξο» 
Κείνο τ’ αγόρι αγαπούσε πολύ το ουράνιο τόξο. Τόσο πολύ που, ήθελε -λέει- ν’ ανέβει πάνω του και να περπατήσει στα χρώματά του. Μα, κάθε φορά που έτρεχε κοντά του το ουράνιο τόξο, έσβηνε, όχι όμως και η ελπίδα του μικρού αγοριού!
Συγγραφή: Αγγελική Θάνου. 
Αφήγηση: Αγγελική Γκόγκου.


«Είχανε φυτρώσει» 
Ήταν κάποτε, ένας κάμπος… Σε τίποτα δεν διέφερε από όλους τους άλλους κάμπους που ξέρουμε, Είχε βρώμη, στάρι και κριθάρι να φυτρώνουν στο χώμα του. Μα κάποια μέρα, όλα άλλαξαν κι άρχισαν να συμβαίνουν πράγματα παράξενα… Έγινε ένας κάμπος πολύ διαφορετικός που μάλλον όμοιό του δεν έχουμε συναντήσει πότε έως τώρα…
Συγγραφή:Ελένη Κατσαμά, Φίλιππος Μανδηλαράς.
Αφήγηση: Αμάντα Γεραρχάκη.
«Το κυνήγι του λουκουμά» 
Ένα μικρός, μικρούτσικος και ολοστρόγγυλος λουκουμάς τρέχει χαχανίζοντας στον δρόμο κι ένα περίεργο κορίτσι τον ακολουθεί και μπαίνει σε περιπέτειες…Συγγραφή: Λυδία Μουτάφη.
Αφήγηση: Βούλα Μανουσαρίδου.
 Διάλειμμα 10’ 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Για ενήλικες και εφήβους. 
Οι συγγραφείς και οι αφηγητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν όσα είδαν και άκουσαν, να ανταλλάξουν απόψεις για την αφήγηση και τη λογοτεχνία και να συζητήσουν με το κοινό.


-------------------------------------------
 Στο πριν και το μετά της δεύτερης μέρας του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας. Όμορφες στιγμές με ευχάριστες συζητήσεις για τα παραμύθια και την αφήγηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΣΤΗ ΓΚΙΜΟΣΟΥΛΗ 
Για ενήλικες. Ώρα έναρξης: 12:00. Διάρκεια 3 ώρες.

«Από τη σιωπή στο λόγο»
Μαθαίνουμε να βλέπουμε και ν’ ακούμε για να μπορέσουμε να γράψουμε. Σπυρί-σπυρί βγαίνουν οι λέξεις απ’ το στόμα μας, κι όσο γίνονται πιο προσωπικές βρίσκουν αυτί ακροατή. Μαθαίνουμε να λέμε ό,τι σκεφτόμαστε και ό,τι σκεφτόμαστε γίνεται στο χαρτί λόγος.
Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προεγγραφή. Για περισσότερα πατήστε  ΕΔΩΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Για ενήλικες και εφήβους. Ώρα έναρξης: 20:00

«Με τα μάτια της καρδιάς»
Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και η Μαρία Ζουράρη παρουσιάζουν το βιβλίο «Με τα μάτια της καρδιάς» Παραμύθια ομορφιάς και ασχήμιας από την παγκόσμια παράδοση.
Τι είναι όμορφο και τι άσχημο; Πόσο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα τα μάτια της καρδιάς; Ένα βιβλίο ταξιδεύει μέσα στον κόσμο των παραμυθιών και αναζητά ήρωες και ηρωίδες με «ατέλειες», για να μας πουν τις δικές τους ιστορίες... ιστορίες ομορφιάς και ασχήμιας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Βραχιονίδου, η Εύη Γεροκώστα και ο Γιώργος Ευγενικός.
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ 
Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών. Ώρα έναρξης: 21:30. 


«Ο δρόμος για την ευτυχία» 
Η μικρή Μέλανι ζούσε σαν να ήταν το κέντρο του κόσμου. Όλοι στην οικογένειά της την έκαναν να νιώθει μοναδική, σ’ αυτήν άρχιζε και τέλειωνε ο κόσμος. Αυτή η μοναδικότητά της ήταν και η φυλακή της. Είχε γίνει απόκοσμη και εσωστρεφής. Μέχρι που ένα αναπάντεχο γεγονός άρχισε σιγά σιγά ν’ αλλάζει τη ζωή της. Άρχισε να βλέπει τον κόσμο με άλλα μάτια, και τότε ο κόσμος γύρω της της ανταπέδωσε την αγάπη του με τον πιο απρόσμενο τρόπο.
Συγγραφή: Λουΐζου Δώρα. Αφήγηση: Ηλίας Γιαννικόπουλος.«Εγκλωβισμένοι στη βιβλιοθήκη»
Ξαφνικά το ρεύμα κόπηκε στη βιβλιοθήκη! Mέσα στο πυκνό σκοτάδι ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι για τα τρία παιδιά. Έψαχναν την έξοδο μα συνάντησαν τον Φιλέα Φογκ, τον Μικρό Πρίγκιπα, τον Ηρακλή Πουαρό κι άλλους ήρωες που βγήκαν από τα βιβλία και τους χάρισαν μια ονειρεμένη περιπέτεια!
Συγγραφή: Βασίλης Τερζόπουλος.
Αφήγηση: Παναγιώτης Αμανατίδης.«Το ψάρι που ήταν έξω απ’ τα νερά του»
Μια ψαρίνα, μια φορά, το ’σκασε για την στεριά
και στο δρόμο συναντάει ένα δράκο που κρατάει
την ουρά του απ’ τα γέλια!
Τώρα οι δυο τους ταξιδεύουν και τρυπώνουν
στων παραμυθιών τις ιστορίες.
Μα οι ήρωες τους διώχνουν, τους πετάνε σαν παρίες.
Την δική τους περιπέτεια, διάλεξε ο Παραμυθανθός
Με λόγια, ρίμες και τραγούδια να κεράσει.
Ποιος το ξέρει; Ίσως κάπου, να υπάρχει ένα παλάτι
που στεγάζει την αγάπη
μιας ψαρίνας κι ενός δράκου.
Συγγραφή: Ειρήνη Σουργιαδάκη.
Παρουσίαση: Ομάδα «Παραμυθανθός» (Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης, Καλλιρρόη Μουλά. Μουσική: Δημήτρης Μάλλης – Θωμάς Ζήσης)
«Η Γιασεμιά και τ’ αστεράκια»
Μια γιασεμιά ονειρεύεται να συναντήσει τ’ άστρα. Ένα πάρτι γενεθλίων στον ουρανό θα φέρει τα πάνω κάτω στη γη. Κι ένας διαγωνισμός για το πιο όμορφο λουλούδι θα γίνει αφορμή για να σμίξουν τα όνειρα.
Συγγραφή: Ευδοκία Κακατσάκη-Σκορδαλά.
Ευδοκία Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου.«Η εκδίκηση της Κινέζας» (Για ενήλικες)
Έμοιαζε με Κινεζάκι. Είχε μαύρα ίσια μαλλιά, που κατέβαιναν στο μέτωπό της σε αφέλειες, και μαύρα σκιστά μάτια. Το πρόσωπό της ήταν πολύ χλωμό. Έπαιρνε χρώμα μόνο όταν σκεφτόταν κάποια σκανταλιά. Τις οικογένειές μας τις συνέδεε κουμπαριά. Το επώνυμο του πατέρα της ήταν Λύκος. Έτσι άκουγα τους γονείς μου να λένε: «Θα ’ρθουν απόψε οι Λύκοι». Ή: «Θα πάμε στους Λύκους».
Συγγραφή: Κωστής Γκιμοσούλης. 
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός.


Διάλειμμα 10’ 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Για ενήλικες και εφήβους
Οι συγγραφείς και οι αφηγητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν όσα είδαν και άκουσαν, να ανταλλάξουν απόψεις για την αφήγηση και τη λογοτεχνία και να συζητήσουν με το κοινό.


----------------------------------------

Χαρούμενες στιγμές, συζητήσεις, συγκινήσεις, αγκαλιές. Οι ιστορίες, μας φέρνουν πιο κοντά και τα χαμόγελα περισσεύουν. 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας.ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 
ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ 
Για παιδιά από 5 ετών και άνω. Ώρα έναρξης: 12:00. 

«Το πιο γλυκό ψωμί»
Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί», θα ζωγραφίσουμε την ιστορία «βρίσκοντας» τις εικόνες της, θα μάθουμε ένα παραδοσιακό τραγούδι για το ψωμί και θα ζυμώσουμε!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ
Για ενήλικες. Ώρα έναρξης: 13:30. Διάρκεια 3 ώρες. 

«Η Τέχνη να γράφεις ιστορίες» 
Γιατί γράφουμε; Για να εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε, για να μιλήσουμε για όσα βλέπουμε και όσα μας απασχολούν, για να διηγηθούμε ιστορίες, τις δικές μας ιστορίες.
Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προεγγραφή. Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ


ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ
Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών. Ώρα έναρξης: 19:30. 

«Ο γίγαντας που ξέχασε»
Χρόνια τώρα, κάτω από ένα θεόρατο βουνό είναι χτισμένη μία πολιτεία που τα μάτια των ανθρώπων της, λάμπουν. Αν τύχει να βρεθείς εκεί μην τους ζητήσεις να σου πουν παραμύθια με γίγαντες. Δεν ξέρουν. Μόνο την ιστορία του γίγαντα που ξέχασε γνωρίζουν, που είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Συγγραφή: Παναγιώτα Πλησή.
Αφήγηση: Βαγγέλης Γονιδάκης.
«Το γαλάζιο όνειρο»
Το «γαλάζιο όνειρο» ήταν μια φημισμένη ζωγραφιά που οι άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης έτρεχαν για να θαυμάσουν. Το «γαλάζιο όνειρο» έγινε το όνειρο κάθε ανθρώπου που την αντίκριζε. Όλα άρχισαν όταν ένα ταξιδιάρικο σύννεφο αγάπησε ένα ξερό και ολομόναχο δεντράκι, καταμεσής στην έρημο…
Συγγραφή: Έλενα Γλωσσιώτη.
Αφήγηση: Βιολέτα Σολιδάκη.«Το πορτραίτο»
Μια εξωτική πόλη, η Ζαριστάν, με τα ήθη και τα έθιμά της, και ένας καλός γεωργός, ο Ζαχίρ, με τα όνειρά του. Ενώνονται μέσα από χρώματα, βότανα, αρωματικά έλαια. Τότε δουλειά πιάνουν τα πινέλα... μέσα στους μήνες, τα χρόνια και τις εποχές.
Συγγραφή: Εύα Πετροπούλου-Λιανού. 
Αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου.
«Ένα, Δύο, Τρία, Φου!»
Ο μικρός πράσινος δράκος του παραμυθιού βρήκε επιτέλους το ξόρκι που έψαχνε στα βιβλία της Μάγισσας για να γίνει δράκος πραγματικός! «Φου Φου Φου!» μα τίποτα! Ούτε σπίθα δεν έβγαινε απ’ τα ρουθούνια του! Το Πονηρό Ξωτικό σπεύδει αμέσως να τον συμβουλέψει και τότε όλα θα πάνε… στραβά!   
Συγγραφή:Εύη Πίνη. 
Αφήγηση: Ελεάννα Χατζάκη.
«Σσσσσς! Η γιαγιά κοιμάται!»
Ο Άλκης έχει σήμερα τα γενέθλια του. Όλα είναι έτοιμα. Η ώρα της γιορτής πλησιάζει... μα δεν έρχεται ποτέ. Η γιαγιά βρίσκεται άρρωστη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, και χωρίς τη γιαγιά την παραμυθού γενέθλια δεν γίνονται! Μια κόκκινη σβούρα και πολλοί μαγικοί βοηθοί θα επιστρατευτούν για να ξυπνήσει η γιαγιά από το βαθύ ύπνο. Θα τα καταφέρουν;
Συγγραφή: Αλκιβιάδης Κούσης.
Αφήγηση: Αγγελική Αγαλιανού.
«Λιωμένο παγωτό»
Άσπρη άμμος, μαύρες μύγες, ένα χωριό ερημωμένο, ένας παράξενος επισκέπτης με πρόσωπο-σύννεφο. Αταίριαστα όλα αυτά; Κι όμως, κάτι τα συνδέει… Ένα χωνάκι παγωτό με γεύση φιστίκι!
Συγγραφή: Πάνος Χριστοδούλου. 
Αφήγηση: Ευη Γεροκώστα.Διάλειμμα 10’ 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Για ενήλικες και εφήβους
Οι συγγραφείς και οι αφηγητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν όσα είδαν και άκουσαν, να ανταλλάξουν απόψεις για την αφήγηση και τη λογοτεχνία και να συζητήσουν με το κοινό.


-----------------------------
7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας. Φωτογραφίες γεμάτες χαμόγελα για να θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές και τις ευχάριστες συζητήσεις για τα παραμύθια και την αφήγηση.