9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» διοργανώνει το 9ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς», έναν χώρο για το παραμύθι και την αφήγηση, στις 22, 23, και 24 Νοεμβρίου 2019 και έχει θέμα
«Από τη γραφή στο λόγο: βήμα τρίτο»
Μετά την εμπειρία των δύο περασμένων Φεστιβάλ και το έντονο ενδιαφέρον δημιουργών και κοινού, φέτος μάς περιμένει άλλη μια ξεχωριστή συνάντηση συγγραφέων, αφηγητών και κοινού, ένα πειραματικό φεστιβάλ που στόχο έχει το «αντάμωμα» αφήγησης και λογοτεχνίας, παιδικής λογοτεχνίας και λογοτεχνίας ενηλίκων, γραπτού και προφορικού λόγου.

Οι ενότητες του φετινού Φεστιβάλ είναι οι εξής:



Τέσσερις x Τέσσερις
Τέσσερις συγγραφείς, τέσσερις αφηγητές, τέσσερις ιστορίες.
Τέσσερα αφηγηματικά «πειράματα» διαλόγου μεταξύ δημιουργού και αφηγητή με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Ο συγγραφέας παίρνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά του… μέσα από την ίδια του την ιστορία.
Έξι αφηγητές αναζητούν ιστορίες
Οι συγγραφείς εμπιστεύονται σε επαγγελματίες αφηγητές διηγήματα και ιστορίες για εφήβους και ενήλικες.


Εμαγιέ και δράκοι… με φωνές συγγραφέων και αφηγητών
Τα σκεύη εμαγιέ αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Αντέχουν και τους δράκους;
Με αφορμή την έκθεση εμαγιέ αλλά και τη μόνιμη έκθεση με θέμα τους δράκους που φιλοξενούνται στο Σπίτι των Παραμυθιών οι συγγραφείς γράφουν ιστορίες και τις ηχογραφούν. Οι ιστορίες θ’ ακούγονται καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στις αίθουσες των δύο εκθέσεων.


Ανέκδοτες ιστορίες με τη φωνή των συγγραφέων ή αφηγητών Σ’ αυτή την ενότητα μπορούν να συμμετέχουν συγγραφείς βιβλίων για παιδιά, συγγραφείς λογοτεχνίας για ενήλικες, ποιητές, πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς, όλοι όσοι έχουν μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους. Οι συγγραφείς ξεχνούν χειρόγραφα και σημειώσεις και αφηγούνται τις ιστορίες τους οι ίδιοι ή κάποιος αφηγητής που θα επιλέξουν και θα συνεργαστούν μαζί του.


Εργαστήρια δημιουργικής γραφής
Στη διάρκεια Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δύο τρίωρα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες.



Το Φεστιβάλ καλεί τους συγγραφείς: 

Για την ενότητα Ανέκδοτες ιστορίες με τη φωνή των συγγραφέων ή αφηγητών να αποστείλουν ανέκδοτες ιστορίες τους με ελεύθερο θέμα. Οι ιστορίες δεν πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά ή στο διαδίκτυο και δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 5 λεπτά αφήγησης.
Να ετοιμάσουν την αφηγηματική παρουσίασή τους, είτε οι ίδιοι είτε σε συνεργασία με έναν αφηγητή τον οποίο θα επιλέξουν οι ίδιοι.
Τη συνολική ευθύνη για τον τρόπο παρουσίασης της ιστορίας έχει αποκλειστικά ο συγγραφέας και ο αφηγητής με τον οποίο ενδέχεται να συνεργαστεί.


Για την ενότητα Εμαγιέ και δράκοι… με φωνές συγγραφέων και αφηγητών να γράψουν και να αποστείλουν ανέκδοτες ιστορίες με θέμα το εμαγιέ ή τους δράκους ηχογραφημένες με τη φωνή τους ή με τη φωνή αφηγητή τον οποίο επιλέγουν οι ίδιοι. Οι ιστορίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 3 λεπτά αφήγησης.
Η ποιότητα της ηχογράφησης πρέπει να είναι καλή, χωρίς παρεμβάσεις και παράσιτα και το αρχείο της ηχογράφησης πρέπει να είναι σε μορφή mp3.
Η αποστολή του υλικού γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μαζί με μια φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα (έως 200 λέξεις).


Για την ενότητα «Έξι αφηγητές αναζητούν ιστορίες»
να αποστείλουν ιστορίες ή διηγήματα για εφήβους ή ενήλικες που έχουν κυκλοφορήσει σε βιβλίο (δεν περιλαμβάνονται οι αυτοεκδόσεις), διάρκειας 5-10 λεπτών αφήγησης, η αφήγηση των οποίων θα ανατεθεί σε επαγγελματίες αφηγητές.
Τη συνολική ευθύνη για τον τρόπο παρουσίασης της ιστορίας έχει ο αφηγητής με τη συνεργασία του συγγραφέα.


ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση και να ενημερωθούν για τους όρους συμμετοχής ΕΔΩ

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00 το βράδυ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
festivalafigisis@gmail.com




Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είναι της Εύης Γεροκώστα. 
Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Ευγενικός.