Κ. Γκιμοσούλης και Φ. Μανδηλαράς: Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
«ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ: ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ»

Το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης της Αθήνας ανακοινώνει την υλοποίηση δύο εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής από τους Κωστή Γκιμοσούλη και Φίλιππο Μανδηλαρά. Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 αντίστοιχα.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
12:00-15:00

Κωστής Γκιμοσούλης
 «Από τη σιωπή στο λόγο»

Σύντομη περιγραφή: Μαθαίνουμε να βλέπουμε και ν’ ακούμε για να μπορέσουμε να γράψουμε. Σπυρί-σπυρί βγαίνουν οι λέξεις απ’ το στόμα μας, κι όσο γίνονται πιο προσωπικές βρίσκουν αυτί ακροατή. Μαθαίνουμε να λέμε ό,τι σκεφτόμαστε και ό,τι σκεφτόμαστε γίνεται στο χαρτί λόγος.Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
13:30-16:30

Φίλιππος Μανδηλαράς 
«Μικρές ειδήσεις – Μεγάλες εμπνεύσεις ή Το ξεφλούδισμα του κρεμμυδιού»

Σύντομη περιγραφή: Πώς οι μικρές, παράδοξες, απρόοπτες και πολλές φορές απίθανες ειδήσεις που διαβάζουμε σε εφημερίδες και ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τα δημιουργία πρωτότυπων μυθοπλαστικών δημιουργιών κάθε είδους. Τρόποι προσέγγισης της πραγματικότητας και τεχνικές έμπνευσης και δημιουργίας από τη θεωρία στην πράξη.Γενικές πληροφορίες για τα εργαστήρια

- Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

- Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προεγγραφή ΕΔΩ

- Το κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια είναι 40€.
   Εκπαιδευτικοί, Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι 32€

- Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

- Στους ενδιαφερόμενους θα αποσταλεί e-mail με την διαδικασία εγγραφής η οποία προβλέπει κατάθεση του ποσού σε τράπεζα ή καταβολή στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο αλλιώς» κατόπιν συνεννόησης.

- Προβλέπεται ειδική έκπτωση για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο και τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ. Σε αυτή την περίπτωση το συνολικό κόστος διαμορφώνεται στα 80€ από 116€.
Εκπαιδευτικοί, πολύτεκνοι, άνεργοι, φοιτητές. Παρακολούθηση και των δύο σεμιναρίων και όλου του Φεστιβάλ 70€ από 116€


Λίγα λόγια για του εισηγητές Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Γράφει διηγήματα, όπως Η κραυγή της πεταλούδας. Καμιά φορά αυτά τα διηγήματα μεγαλώνουν και γίνονται νουβέλες ή μυθιστορήματα, όπως το Μια νύχτα με την Κόκκινη, Ανατολή, Χέρι στη φωτιά, Βρέχει φως, Το θηρίο είναι παντού, η ταξιδιωτική νουβέλα Εξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό σκύλο, Το φάντασμά της, Το αηδόνι στο πόδι της, Ο Μέσα και ο Έξω, Όλες μία. Γράφει και ποιήματα (O ξυλοκόπος πυρετός, Αγία μελάνη, Το στόμα κλέφτης, Επικίνδυνα παιδιά, Αγάπη από ζήλια). Το 2001 εκδόθηκε ένα βιβλίο του που περιέχει ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές και ονομάζεται Μαύρος χρυσός, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο Για να μάθεις να πετάς, με ιστορίες-παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, και με εννέα ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη εμπνευσμένες ειδικά γι’ αυτές. Το 2013 εκδόθηκε το Δυο μήνες στην αποθήκη, μια προσωπική μαρτυρία από την παραμονή του σε νοσοκομείο. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε, που περιλαμβάνει μικρά πεζά, ποιήματα και σχέδια του ίδιου. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Για το βιβλίο του Ο ξυλοκόπος πυρετός πήρε το βραβείο Μαρίας Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.


Ο Φίλιππος Μανδηλαράς είναι συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Εδώ και είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στην οργάνωση και εμψύχωση σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής, καθώς και τη συγγραφή σχετικών βιβλίων που απευθύνονται τόσο σε παιδιά και εφήβους, όσο και σε ενήλικες.