«Με τα μάτια της καρδιάς» Παραμύθια ομορφιάς και ασχήμιας από την παγκόσμια παράδοση.

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ αφήγησης της Αθήνας το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και η Μαρία Ζουράρη παρουσιάζουν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018  και ώρα 20:00, το βιβλίο «Με τα μάτια της καρδιάς» Παραμύθια ομορφιάς και ασχήμιας από την παγκόσμια παράδοση.

Τι είναι όμορφο και τι άσχημο; Πόσο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα τα μάτια της καρδιάς; Ένα βιβλίο ταξιδεύει μέσα στον κόσμο των παραμυθιών και αναζητά ήρωες και ηρωίδες με «ατέλειες», για να μας πουν τις δικές τους ιστορίες... ιστορίες ομορφιάς και ασχήμιας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Βραχιονίδου, η Εύη Γεροκώστα και ο Γιώργος Ευγενικός


Λίγα λόγια για την Μαρία Ζουράρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην υπολογιστική γλωσσολογία.
Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και του «The International School of Storytelling» του Emerson College στην Αγγλία, καθώς και του Σχολείου Παιχνιδιού.
Είναι αφηγήτρια, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και παραμυθιού, δασκάλα δημιουργικού χορού, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ίκαρος ως διορθώτρια παιδικών βιβλίων. Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Ηλεκτρονικής Λεξικογραφίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου. Εργάστηκε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και παιδαγωγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αγγλία, όπου εργάζεται σε ειδικό σχολείο ως παιδαγωγός. Πραγματοποιεί παραστάσεις αφήγησης σε Ελλάδα και Αγγλία.



----------------------------------------