7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Από τη γραφή στο λόγο: το δεύτερο βήμα»
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ – ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΛΙΩΣ
Πέμπτη 8, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Μετά την εμπειρία του 5ου Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα (25-27 Νοεμβρίου 2016) το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών συνεχίζει τη συνεργασία του με λογοτέχνες που επιθυμούν να μοιραστούν ιστορίες τους με το κοινό, μικρούς και μεγάλους, μέσω της αφηγηματικής τέχνης.

Το Φεστιβάλ αφήγησης «Από τη γραφή στο λόγο: το δεύτερο βήμα» θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς», έναν χώρο για το παραμύθι και την αφήγηση, στις 8, 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2018.

Για το 2018, το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα, τη φετινή Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, η πρόσκληση προς τους λογοτέχνες, είτε γράφουν για παιδιά είτε για ενήλικες, είναι να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής επιλέγοντας μία ιστορία τους την οποία θα «εμπιστευτούν» στους έμπειρους αφηγητές που επιλέχθηκαν να ζωντανέψουν τις ιστορίες.

Οι ιστορίες μπορούν να είναι ανέκδοτες ή να περιλαμβάνονται σε έκδοση (όχι αυτοέκδοση) ενώ δεν πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 3000 λέξεις. Εφόσον έχουν εκδοθεί θα πρέπει να υποβληθούν ως συμμετοχές με τη σύμφωνη γνώμη του εκδοτικού οίκου και η επιλογή των ιστοριών που θα παρουσιαστούν θα γίνουν από τους αφηγητές, οι οποίοι θα έχουν και την επιμέλεια της παρουσίασής τους.

Πέρα από τις αφηγήσεις, στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θα δοθεί βήμα σε συγγραφείς να αφηγηθούν οι ίδιοι τις ιστορίες τους, συζητήσεις, ομιλίες κ.ά.

Μια ξεχωριστή συνάντηση συγγραφέων, αφηγητών και κοινού, ένα πειραματικό φεστιβάλ που στόχο έχει να «συμφιλιώσει» αφήγηση και λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία και λογοτεχνία ενηλίκων, γραπτό και προφορικό λόγο.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είναι της Εύης Γεροκώστα.
Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Ευγενικός.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση festivalafigisis@gmail.com για να τους αποσταλεί η αίτηση και οι όροι συμμετοχής του Φεστιβάλ.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 το βράδυ.